Macmillan Education - история и традиции

Macmillan Education


Macmillan Education е английско издателство, създадено през 1843 година от братята Daniel и Alexander Macmillan. Днес компанията е част от SpringerNature. Централният офис се намира в Лондон.


Macmillan Education се занимава с материали за обучение по английски език, в които влизат учебници, граматики, помагала, речници, адаптирана художествена литература и различни онлайн ресурси.

В България Macmillan Education се разпространява от две дистрибуторски фирми – English Book Centre и Union Press. Йордан Стоянов и Йорданка Николова са консултанти на издателството за страната.


През 2008 година един от учебниците на издателството (Straightforward) беше одобрен след търг за обучение на служителите в държавната администрация в цялата страна. Впоследствие е използван и в други програми за обучение и квалификация на възрастни, финансирани от ЕС.


Различни заглавия са били одобрявяни от образователното министерство и използвани в училищната програма по английски език.  През 2017 година МОН одобри All Clear за учениците в 5 клас на държавните училища. Внесени са за одобрение и проектите за 2 (Tiger Time for Bulgaria), 6 и 8 клас (Gateway 2nd edition). Издателството се стреми да осигурява качествено методическо обучение на преподавателите чрез периодични уебинари, семинари и годишни конференции с участието на едни от най-добрите ELT обучители.


В каталога на издателството влизат и специализирани материали за обучение на военни, пилоти, а през 2010 година излезе и учебник за полицията и жандармерията.


Macmillan Education се отличава с качество и иновативност на продуктите си, за които са получавали неведнъж престижни награди! Днес издателството е световен лидер в продажбите на учебници за ученици от началното училище (1-4 клас).